Растојание или Должина Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Оваа алатка ви дава растојание помеѓу две точки, две линии, или точка и линија како број и покажува динамички текст во Графички поглед. Таа, исто така може да ви даде должина на сегмент (или интервал), обем на кругот, или периметар на многуаголник (види и Растојание и Должина наредби ).
© 2021 International GeoGebra Institute