РастечкаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
РастечкаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Пресметува крива на регресија во форма a*bx за точките од листата. (Како ЕкспоненцијалнаАпроксимација[ <листа на точки> ], за корисници кои не ја знаат корисноста на експоненционалниот график).
© 2021 International GeoGebra Institute