РангНаРеденБрој Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
РангНаРеденБрој[ <Листа> ]
Дава листа, чиј i-ти елемент е ранг на i-ти елемент на листата L (ранг на елемент е неговата позиција во Подреди Наредба [l]). Ако има повеќе еднакви елементи во листата L што завземаат позиции од k до L во Подреди [l], од k до L се поврзани со овие елементи.
Пример: РангНаРеденБрој[{4, 1, 2, 3, 4, 2}] Ја дава следната листа {5, 1, 2, 4, 6, 3}.
Пример: РангНаРеденБрој[{3, 2, 2, 1}] Ја дава следната листа {4, 2, 3, 1}.
© 2021 International GeoGebra Institute