ПростОднос Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПростОднос[ <точка A>, <точка B>, <точка C> ]
Го дава простиот однос λ од три колинеарни точки A, B, и C, каде C = A + λ * AB.
© 2021 International GeoGebra Institute