Преносување на својства / изглед Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Оваа алатка ви овозможува да копирате визуелни карактеристики (на пример, боја, големина, стил на линија) од еден објект на еден или повеќе други објекти. За да го направите тоа, прво изберете објект чии карактеристики сакате да ги ископирате. Потоа, кликнете на сите други објекти кои треба да ги усвојуваат овие својства.

© 2021 International GeoGebra Institute