Правилен многуаголник Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изборот на две точки A и B и внесување на бројот n на темиња во полето за внес во појавувачкиот дијалог прозорец создава правилен многуаголник со n темиња вклучувајќи ги точките A и B (види и Многуаголник наредба).
© 2021 International GeoGebra Institute