Правец Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Правец[ <права> ]
Дава правец (насока) на вектор правата (линијата).
Забелешка: Ако равенката е ax + by = c има насока вектор (b, - a).
© 2021 International GeoGebra Institute