ПополниЌелии Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПополниЌелии[ <Опсег на Ќелијата>, <Објект> ]
Ја пополнува големината на ќелијата со вредноста на објектот.
Забелешка: Параметарот Опсек мора да се внесува вака: на пример: B2:D5.
Забелешка: Параметарот Овјект може да биде 3, Помеѓу[0,10], Круг[A,B].
ПополниЌелии[ <Ќелија>, <Листа> ]
Пополнува дадена ќелија со вредности од листата. Резултира ќелии со слободни објекти (т.е. независно од листа L).
ПополниЌелии[ <Ќелија>, <Матрица> ]
Пополнува вредности од матрицата. Во горниот лев агол на матрицата се исти со дадената ќелија. Резултира ќелии со слободни објекти (т.е. независно од матрица).
Забелешка: Ќелиите се означени со точна колона и ред, на пример:B2.
© 2022 International GeoGebra Institute