Полином Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Полином[ <функција> ]
Дава проширена полином функција.
Пример: Полином[(x - 3)^2] дава x2 - 6x + 9.
Полином[ <листа на точки> ]
Дава интерполација полином од степен N-1 преку дадените N вредности.
© 2021 International GeoGebra Institute