ПолиПрава Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Сукцесивно изберете барем две точки кои ќе бидат темиња на искршена линија.
Држењето на Alt тастерот при цртање на ИскршенаЛинија овозможува да добиете агли кои имаат повеќе од 15°.
Забелешка: Во Алгебарски поглед, прикажана е должината на искршената линија.
© 2022 International GeoGebra Institute