Полара права или дијаметар Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Оваа алатка создава полара или дијаметар права на конусен пресек.
  • Избери точка и конусен пресек за да се добие полара права (види и Полара).
  • Избери права или вектор и конусен пресек за да се добие дијаметар права. (види и Дијаметар).
© 2022 International GeoGebra Institute