Полара Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Полара[ <точка>, <конусен пресек> ]
Креира поларна линија на избраната точка во однос на конусен пресек.
Забелешка: Види и Tool Polar or Diameter Line.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute