ПоасоноваРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПоасоноваРаспределба[ <аритметичка средина> ]
Го дава графикот на ПоасоноваРаспределба со вредност λ.
ПоасоноваРаспределба[ <аритметичка средина>, <булова константа> ]
Го дава графикот на Поасонова распределба кога Константата = неточна.
Го дава графикот на константната Поасонова распределба кога Константата = точна.
Првиот параметар е еднаков како погоре.
ПоасоноваРаспределба[ <аритметичка средина>, <вредност на променлива>, <Булова кумулатива> ]
Ако X е случајна Поасонова променлива.
Дава P( X = v) кога Константата = неточна.
Дава P( X ≤ v) кога Константата = точна.
Првиот параметар е еднаков како погоре.

CAS Специфична синтакса

Во CAS Поглед е поддржана само следната синтакса: ПоасоноваРаспределба[ <аритметичка средина>, <вредност на променлива>, <Булова кумулатива> ]

Ако X е случајна Поасонова променлива.
Дава P( X = v) кога Константата = неточна.
Дава P( X ≤ v) кога Константата = точна.
Првиот параметар е еднаков како погоре.
© 2021 International GeoGebra Institute