Плоштина Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Плоштина[ <точка А>, <точка B>, ..., <точка> ]
Ја дава плоштината на многуаголникот дефиниран од страна на дадени точки A, B, C, ...
Плоштина[ <конусен пресек c > ]
Ја дава плоштината на конусен пресек в (круг или елипса).
Плоштина[<лак или Сектор C>]
Ја дава плоштината на лакот или секторот.
Area[ <многуаголник>]
Ја дава плоштината на многуаголникот.
Забелешка:
  • Со цел да се пресмета плоштината помеѓу два графици на функции, треба да се употреби командата Интеграл Наредба.
  • Види и Tool Area.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute