Плоштина Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Оваа алатка ви дава плоштина на многуаголник, кружница, или елипса како број и покажува динамички текст во Графички поглед (види и Плоштина наредба ).
© 2021 International GeoGebra Institute