Периметар Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Периметар[<многуаголник>]
Го дава периметарот на многуаголникот
Периметар[ <конусен пресек> ]
Ако дадениот конусен пресек е круг или елипса, оваа команда го дава неговиот периметар. Инаку резултатот е недефиниран.
Периметар[<локус>]
Ако дадената геометриска положба е конечна, оваа команда го дава приближниот периметар. Инаку резултатот е недефиниран.
© 2021 International GeoGebra Institute