Паралела Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изборот на права g, па точка A се дефинира права низ A паралелна со g (види и Права наредба ).
Забелешка: Насоката на новата права е насоката на правата g.
© 2021 International GeoGebra Institute