Обиколка Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Обиколка[<полигон>]
Се дава периметарот (обиколката) на многуаголникот.
Обиколка[ <конусен пресек> ]
Ако дадениот конусен пресек е круг или елипса, оваа команда ќе го дава периметарот. Инаку резултатот е недефиниран.
© 2021 International GeoGebra Institute