Нормала Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Нормала[ <точка>, <права> ]
Дава линија низ точката нормално на дадена линија.
Нормала[ <точка>, <отсечка> ]
Дава линија низ точката нормално на дадениот сегмент.
Нормала[ <точка>, <вектор> ]
Дава линија низ точката нормално на дадениот вектор.
Забелешка: Види ја и Tool Perpendicular Line.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute