Нормала Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изборот на права (или отсечка) g и точка A создава права линија низ A нормална на правата (или отсечката) g (види и Нормала наредба).
Забелешка: Насоката на правата е еквивалентна на нормален вектор на g (види и НормаленВектор наредба).
© 2021 International GeoGebra Institute