НајмалаОддалеченост Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
НајмалаОддалеченост[ <листа на сегменти>, <почеток>, <крај>, <булова> ]
Jа дава најкратката патека помеѓу почетната точка и крајна точка дадена од страна на листа на сегменти. Ако одалеченоста е неточна, секој раб би требало да биде 1, инаку тоа е должината на даден сегмент.
© 2021 International GeoGebra Institute