Наклон Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Наклон[ <права> ]
Го дава наклонот (коефициентот на правецот) на дадена права.
Забелешка: Оваа команда исто така го црта и триаголникот на налкон, чија големина може да се менува преку табот за Изглед во дијалогот за Карактеристики.
Забелешка: Види и Tool Slope.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute