Наклон Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Оваа алатка ви го дава наклонот на правата и покажува триаголник на наклонот во Графички поглед, чија големина може да се смени со користење Дијалог прозорец за карактеристики (види и Наклон наредба).
© 2021 International GeoGebra Institute