Многуаголник Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Последователно изберете најмалку три точки кои ќе бидат темиња на многуаголникот. Потоа, кликнете на првата точка повторно, со цел да се затвори многуаголникот .
Држењето на Alt тастерот при цртање на многуаголник овозможува да добиете агли кои имаат повеќе од 15°.
Забелешка:
© 2022 International GeoGebra Institute