МинималноДрво Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
МинималноДрво[ <листа на точки> ]
Га дава минималниот опсег на дрвото на комплетен график составен од листа на темиња во која тежина на работ (u, v) е Еклидово растојание помеѓу U и V. Како резултат на објектот е ГеометрискаПоложба Наредба.
© 2021 International GeoGebra Institute