Максимизирај Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Максимизирај[ <Зависен број>, <Слободен број> ]
Го пресметува слободниот број кој дава максимална вредност на зависниот број. Слободниот број мора да биде лизгач за кој ќе се користи пребарување во интервал. Ако изградбата е комплицирана, оваа команда може да пропадне или да престане со користење бидејќи троши и поголемо процесорско време.
© 2021 International GeoGebra Institute