ЛогистичкаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЛогистичкаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Пресметува крива на регресија во форма a/(1+b e^(-kx)).
Забелешка: Првата и последната податочна точка треба да бидат прилично блиску до кривата. Листата треба да има најмалку 3 точки, по можност и повеќе.
© 2023 International GeoGebra Institute