ЛогистиченГраф Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЛогистиченГраф[ <аритметичка средина μ>, <размер s>, x ]
Ја дава густината на веројатноста со параметри μ, s.
ЛогистиченГраф[ <аритметичка средина μ>, <размер s>, <Булова константа> ]
Ако Константата е точна , креира константна распределба како функција на логистичка распределба, инаку создава PDF на логистичка распределба.
ЛогистиченГраф[ <аритметичка средина μ>, <размер s>, <вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на константната распределба како функција на логистичка распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со логистичка распределба дадена од страна на параметри μ, s.
Забелешка: Ја дава вредноста на x-кордината.

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е подржана само слдената синтакса:

ЛогистиченГраф[ <аритметичка средина μ>, <размер s>, <вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на константната распределба како функција на логистичка распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со логистичка распределба дадена од страна на параметри μ, s.
© 2021 International GeoGebra Institute