ЛогаритамскаНормалнаРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЛогаритамскаНормалнаРаспределба[ <аритметичка средина μ>, <стандардна девијација σ>, x ]
Ја дава густината на веројатност со параметри μ, σ.
ЛогаритамскаНормалнаРаспределба[ <аритметичка средина μ>, <стандардна девијација σ>, x, <булова константа> ]
Ако Константата е точна, создава константна густина, инаку создава PDF на нормална распределба.
ЛогаритамскаНормалнаРаспределба[ <аритметичка средина μ>, <стандардна девијација σ>, <вредност на променлива v> ]
Ја дава вредноста на константната распределба со веројатноста P (x ≤ V) така што x е случајна променлива со нормална распределба дадена од страна на параметри μ, σ.
Забелешка: Ја дава вредноста од x-кординатата.

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е подржана само следната синтакса:

ЛогаритамскаНормалнаРаспределба[ <аритметичка средина μ>, <стандардна девијација σ>, <вредност на променлива v> ]
Ја дава вредноста на константната распределба со веројатноста P (x ≤ V) така што x е случајна променлива со нормална распределба дадена од страна на параметри μ, σ.
© 2021 International GeoGebra Institute