Кружен лак одреден со центар и две точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Прво, изберете централна точка M на кружниот лак. Потоа, изберете почетна точка A на лакот, пред да ја изберите точката B што ја одредува должината на лакот (види и КруженЛак наредба).
Забелешка: Додека точката A секогаш лежи на кружниот лак, точката B не мора да лежи на него.
© 2021 International GeoGebra Institute