Кружен лак одреден со три точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изборот на три точки A, B, и C создава кружен лак низ овие точки. Со што, точката A е почетна точка на лакот, точката B лежи на лакот, и точката C е крајна точка на лакот (види и ОпишанЛак наредба).
© 2021 International GeoGebra Institute