Кружен исечок со центар и две точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Прво, изберете централна точка M на кружниот исечок. Потоа, изберете почетна точка A на лакот на исечокот, пред да ја изберите точката B што ја одредува должината на лакот на исечокот (види и КруженИсечок наредба).
Забелешка: Додека точката A секогаш лежи на лакот на исечокот, точката B не мора да лежат на него.
© 2021 International GeoGebra Institute