КруженИсечок Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИсечокОпишанКруг[ <точка М>, <точка A>, <точка Б> ]
Создава кружен сектор со средишна точка М помеѓу две точки А и B.
Забелешка: Точка B не треба да лежи на лакот на секторот.
Забелешка: Види и Tool Circle Sector Center 2Points.gif КруженЛак Наредба.
© 2021 International GeoGebra Institute