Коши Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Коши[ <Медијана>, <Размер>, <Вредност на Променлива> ]


CAS Поглед

Коши[ <Медијана>, <Размер>, <Вредност на променлива> ]

Comments

Коши[ <медијана m>, <размер s>, x ]
Создава густината на веројатноста
Коши[ <медијана m>, <размер s>, x , <булова константа >]
Ако Константата е точна, креира константна распределба како функција на Коши распределбата, инаку создава PDF на Коши распределбата.
Коши[ <Медијана m>, <Размер s>, <Вредност на Променлива v> ]
Ја враќа вредноста на константната распределба како функција на Коши распределбата на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива дадена од страна на Коши m, S параметрите.
Забелешка: Ја враќа вредноста на x-координата (или област лево од дадените x-координата).

CAS Синтакса[уреди]

Во CAS View е подржана само следната синтакса:

Коши[ <Медијана m>, <Размер s>, <Вредност на Променлива v> ]
Ја враќа вредноста на константната распределба како функција на Коши распределбата на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива дадена од страна на Коши m, S параметрите.
Пример:
Коши[1, 2, 3] Со решение \frac{3}{4}.


© 2021 International GeoGebra Institute