Конусен пресек низ пет точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изборот на пет точки создава конусен пресек низ овие точки (види и Конусен Пресек наредба).
Забелешка: Ако четири од овие пет точки лежат на една права, конусниот пресек не е дефиниран.
© 2022 International GeoGebra Institute