ИскршенаЛинија Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИскршенаЛинија[ <точка>, ..., <точка> ]
Креира отворени полигонални линии (т.е. поврзана серија на сегменти) кои имаат почетно теме во првата влезна точка, а конечнотo теме во последната влезна точка.
Забелешка: Полигоналната должина се прикажува во Алгебра Наредби.
ИскршенаЛинија[ <листа на точки> ]
Креира отворени полигонални линии (т.е. поврзана серија на сегменти) кои имаат почетно теме во првата точка на листата, а конечното теме во последната точка на листата.
Забелешка: Полигоналната должина се прикажува во Алгебра Наредби.
Забелешка: Види и Полином Наредба .
© 2021 International GeoGebra Institute