Исечок Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Исечок[ <конусен пресек>, <точка А>, <точка B> ]
Дава конусен сектор помеѓу две точки А и Б на конусен пресек.
Забелешка: Ова работи само за круг или елипса.
Исечок[ <конусен пресек>, <број>, <број> ]
Дава конусен сектор помеѓу два параметарски вредности T1 и Т2 на конусен пресек.
Забелешка: Следните параметарски форми се користат:
  • Круг : (r cos(t), r sin(t)) каде r е радиусот на кругот.
  • Eлипса : (a cos(t), b sin(t)) каде a и b се должините на полу-големата и полу-малата оска.
© 2021 International GeoGebra Institute