ИнтерпретирајВоФункција Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнтерпретирајВоФункција[ <Функција>, <Низа стринг> ]
Го Интерпретира стрингот во Функција Наредба f. За функцијата f мора да бидат дефинирани и објектите пред командата да се користи.
© 2022 International GeoGebra Institute