Интеграл Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Интеграл[ <функција> ]
Интеграл[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност> ]
Интеграл[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност>, <Булова вредност> ]


CAS Поглед

Интеграл[ <функција> ]
Интеграл[ <функција>, <променлива> ]
Интеграл[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност> ]
Интеграл[ <функција>, <променлива>, <почетна вредностј>, <крајна вредност> ]
© 2021 International GeoGebra Institute