Инспектор на Функција Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Внесете ја функцијата која сакате да се анализира. Потоа изберете ја алатката.

  • Во табот Интервал можете да го одредите интервалот, каде алатката ќе најде минимум, максимум, корен, итн. на функцијата.
  • Во табот Точки неколку точки на функцијата се дадени (чекорот може да се менува). Наклонот итн. може да се најде од овие точки.
© 2021 International GeoGebra Institute