ИнверзнаХиКвадратна Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзнаХиКвадратна[ <степени на слобода d>, <веројатност p> ]
Ја дава инверзната Хи квадратна распределба, каде што Хи квадратната распределба има дадено г степени на слобода. Со други зборови, се наоѓа t така што P (x ≤ t) = P, каде што X е случајна променлива за Хи квадратната распределба. Веројатноста мора да биде од [0,1].
© 2021 International GeoGebra Institute