ИнверзенБином Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзенБином[ <Број на обиди>, <Поволни настани>, <Веројатност> ]
Го дава бројот n така што P(X≤n) ≥ p, каде X е БиномнаРаспределба Наредба дадена со Број и Веројатноста за успех.
Забелешка: Види и БиномнаРаспределба Наредба.
© 2022 International GeoGebra Institute