Идентитет Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Идентитет[ <Број> ]
Ја дава матрицата со n редици и n колони (n\times n).
Пример: Идентитет[3] ја дава матрицата \begin{pmatrix}1&0&0\\0&1&0\\0&0&1\end{pmatrix}.
Забелешка: A која е квадратна матрица од n, A^0 добиена со наредбата Идентитет[n].
.

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е дозволена само една синтакса
Идентитет[ <Број> ]
Ја дава матрицата со n редици и n колони (n\times n).
© 2021 International GeoGebra Institute