ЗемиВреме Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЗемиВреме[]
Дава листа како што се {647, 59, 39, 23, 28, 2, 2011 година, "февруари", "Понеделник", 2}, односно моменталниот датум и време во овој редослед:
Милисекунди, секунди, минути, часови (0-23), датум, месец (1-12), година, месец (како текст), ден (како текст), ден (1 = недела, 2 = понеделник, итн).
© 2022 International GeoGebra Institute