ДвоенОднос Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ДвоенОднос[ <точка A>, <точка B>, <точка C>, <точка D> ]
Го пресметува одност λ на четири колинеарни точки A, B, C, and D, каде λ = ПростОднос[B, C, D] / ПростОднос[A, C, D].
© 2021 International GeoGebra Institute