ГорнаСума Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ГорнаСума[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност>, <број на правоаголници> ]
Ја пресметува горната сума на функцијата на интервалот [ a, b ] со користење на n правоаголници.
Забелешка: Оваа команда истовремено ги исцртува правоаголниците на горната сума.

Comments

ГорнаСума[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност>, <број на правоаголници> ]
Ја пресметува горната сума на функцијата на интервалот [ А, Б ] со користење на N правоаголници.
Забелешка: Оваа команда ги исцртува правоаголниците на горната сума.


© 2021 International GeoGebra Institute