ВекторнаКривина Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Кривина[ <точка>, <функција> ]
Креира вектор на кривина на функцијата на дадената точка.
Кривина[ <точка>, <крива> ]
Креира вектор на криваната на кривата на дадената точка.
© 2021 International GeoGebra Institute