ВеибуловаРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ВеибуловаРаспределба[ <Форма k>, <Обем λ>, x]
Создава густина на веројатност со функцијата (pdf) of [Weibull_distribution] со параметри k, λ.
ВеибуловаРаспределба[ <Форма>, <обем>, <Вредност на променливата> ]
Ако Константата е точно, создава константна распределба - функција на Веибулова Распределба, инаку создава PDF на Веибулова Распределба.
ВеибуловаРаспределба[ <Форма k>, <Обем λ>, <Променлива v> ]
Пресметува вредноста на кумулативна распеделба функција на Веибулова Распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со Веибулова Распределба дадена од страна на параметри k, λ.
Забелешка: Ја враќа веројатност за дадена x-координата како вредност (или област под Веибулова Распределба - крива лево од дадената x-координата).

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е подржана само следната синтакса:

ВеибуловаРаспределба[ <Форма k>, <Обем λ>, <Променлива v> ]: Пресметува вредноста на кумулативна распеделба како функција на Веибулова Распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со Веибулова Распределба дадена од страна на параметри k, λ.
© 2021 International GeoGebra Institute