БукваВоУникод Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
БукваВоУникод[ <текст> ]
Дава соодветната број на уникод за буквата [Unicode].
Забелешка: Буквата мора да биде помеѓу пар дупли наводници.
Пример: БукваВоУникод["a"] дава 97.
© 2022 International GeoGebra Institute