Бришење Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Бришење[ <објект> ]
Го бриши објектот како и сите негови зависни објекти.
Забелешка: Алатка Бришење објект алатка.

CAS Syntax

Бришење[ <објект> ]
Го бриши објектот како и сите негови зависни објекти и ги отстранува сите вредности кои беа дадени на објектот во CAS.
Пример:
Бришење[a] бриши a.
© 2021 International GeoGebra Institute